Sosyal medya bizleri manevi ve ahlaki değerlerimizden uzaklaştırdı

Sosyal medya bizleri manevi ve ahlaki değerlerimizden uzaklaştırdı

​Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Göztok, sosyal medyanın toplumu manevi ve ahlaki değerlerden uzaklaştırdığını söyledi.

Sosyal medyanın toplum ve gençler üzerindeki etkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Göztok, amaçlarının gençleri sosyal medyayı hayatlarında ve kariyer planlamalarında faydalanabilecekleri bir şekilde bağımlılıktan kurtarıp ihtiyaçları oranında kullanabilecekleri bir seviyeye getirmek olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak hayata geçirilen "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana" projesi kapsamında Siirt Gençlik ve Spor merkezi tarafından Siirt Üniversitesi konferans salonunda “Sosyal Medya Ahlakı” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

19 Mayıs günün “Sosyal medyadan sosyal meydana projesi” ile yola koyulduklarını hatırlatan Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Göztok, sosyal medya bağımlılığı, sosyal medyayı nasıl kullanmak gerektiğini ve gençlere olan zararları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Göztok, “Bizim buradaki amacımız çocukları sosyal medyada tamamen koparmak y da kullanamaz hale getirmek değildir. Sadece onları günlük hayatlarında ve kariyer planlamalarında faydalanabilecekleri bir şekilde bağımlılık ölçüsünde değil de günlük ihtiyaçları oranında kullanabilecekleri seviyeye getirmektir. Buna dikkat çekmek istedik ama ne yazık ki günümüzde insanların vakitlerinin büyük birçoğunu sosyal medyada harcadıklarını görüyoruz. Bizlerde bunu önlemek ve dikkat çekmek adına bu programı düzenledik.” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medya, insanlar arasındaki ilişkileri giderek zayıflatıyor”

Sosyal medya kullanımının geçler, aileler ve toplum üzerindeki etkilerini değerlendiren Gençlik Lideri Salih İnan, sosyal medyanın olumsuz yönlerinin günümüzde daha fazla ön plana çıktığına dikkat çekti.

İnan, “Toplumun derin bir yarası ve toplumsal bir sorun haline gelen sosyal medya bağımlılığına farkındalık oluşturmak adına yaklaşık bir yıldır okulları gezip gençlerimize de anlatmaya çalışıyorduk. Sosyal medya, insanlar arasındaki ilişkileri giderek zayıflatıyor. Her şeyden önce milli, manevi ve ahlaki değerlerimizden bizleri uzaklaştırdı. Türkiye ve Anadolu insanları olarak biz bu değiliz. Bizler ahlakına ve manevi değerlerine bağlı toplumlarız. İşte bu sosyal medya ve teknoloji bağımlılığı maalesef bizleri kendi ahlaki değerlerimizden uzaklaştırdı.” şeklinde konuştu.

“İnsanların özgürlük sınırlarını aşarak aile ve özel hayatlarını deşifre ediyor”

Sosyal medyada ahlaki ilkelerin çok dikkate alınmadığını ifade eden İnan, ailede ilişkilerin bozulduğu, insanların özgürlük sınırlarını aşarak özel hayatlarını ve aile hayatlarını deşifre ederek sosyal medyada paylaştıklarını kaydetti.

İnan, “Asosyal nesiller ortaya çıktı, onun yanında. Bizlerde bu tür olayların yaşanmaması adına farkındalıklar oluşturmaya çalışıyoruz. Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz. Gençlik demek ülkenin büyümesi, gelişmesi demek ama bu tür bağımlılık yaratan alanlara kendilerini kaptırırlarsa önümüzü göremeyiz. Gençlerimize şunu tavsiye ediyoruz: Lütfen kendi kişisel gelişimlerine, eğitimlerine katkı sunacak çalışmalar yapsınlar. Milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşmamaya gayret göstersinler ve kendi toplumlarının manevi ve ahlaki değerlerini üzerlerinde taşısınlar. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşmak içinde gençlik merkezlerinde serbest zamanlarını değerlendirsinler ve devletin gençler için oluşturduğu imkânları heba etmesinler.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.