Sözleşmeli memurların kadro talebi
Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası Gaziantep Şubesi üyeleri, sözleşmeli personelin kadroya alınması amacıyla düzenledikleri basın açıklamasının ardından milletvekillerine mektup gönderdi.
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Gaziantep Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Şubesi üyeleri, TBMM'ye mektup göndererek, sözleşmeli personeller arasında ayrım yapılmaması talebinde bulundu.
Sözleşmeli personelin kadroya alınması için basın açıklaması düzenleyip milletvekillerine ulaştırılmak üzere mektup gönderen Toç Bir-Sen üyeleri, sözleşmeli personel hakkında mecliste kabul edilen yasa tasarının adaletsiz olduğunu söylediler.
Gaziantep PTT Başmüdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını Toç Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Rıfat Yaşar okudu.
Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen ve sözleşmeli personeli öz ve üvey evlat diye ayrıştıran yasa teklifindeki adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesini istediklerini söyledi.
Kadro mücadelelerine destek beklediklerini belirten Yaşar, “Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sözleşmeli personelin sözleşme sürelerinin 4+2’den 3+1’e düşürülmesine yönelik içinde pek çok eksikliğin ve eşitsizliğin olduğu yasa kabul edildi. Sözleşmeli olarak görev yapan; öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerinden bir kısmına yönelik yapılan söz konusu iyileştirmede; diğer kamu kurumlarında ve unvanlarda görev yapan personelin yer almaması hiç kuşkusuz çalışma barışını derinden sarsacak, çalışanların moral ve motivasyonunu düşürecektir. Sorun çözmekten ziyade sorunları çoğaltıp çalışma barışını ve adaletini yerle bir eden bu düzenleme, bu haliyle asla doğru değildir.” dedi.
Yaşar, “Yıllardır her platformda kadrolu istihdamın hayati bir gereklilik olduğu bilinciyle 4/B’li (sözleşmeli) kardeşlerimizin 4/A kadrosuna geçirilmesi için mücadele ederken, bugün bir de sözleşmeli personeli bu düzenlemeyle kendi aralarında adaletsizce ayıran kanuni düzenleme hiç bir şekilde kabul edilemez. Bazı kamu çalışanlarının bu düzenlemeyle sevindirilirken diğerlerine üvey evlat muamelesi yapılması, toplumsal ve çalışma hayatındaki dengeyi bozmanın yanı sıra anayasamızın temel eşitlik ilkesiyle de asla bağdaşmamaktadır. Bir an önce sözleşmeliliği sona erdirecek ve ayrım yapmaksızın tüm sözleşmelileri kapsayacak şekilde, yeni bir adımın atılması için ilgilileri aklıselim ile davranmaya davet ediyoruz.”
Basın açıklamasının ardından milletvekillerine ulaştırılmak üzere mektuplar PTT aracılığıyla TBMM’ye gönderildi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.