STK temsilcileri: Müslümanlar artık uyanmalı!

STK temsilcileri: Müslümanlar artık uyanmalı!

Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin siyonist çete tarafından suikast sonucu şehid edilmesi ile ilgili sert tepki gösteren Diyarbakır'daki bazı STK'lar, Müslüman yöneticilere atılmış büyük bir tokat olduğunu söylediler.

Filistin direnişinin önde gelen isimlerinden İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu korumasıyla birlikte şehid oldu.

işgal rejimi, arsız bir şekilde kürsülerde konuşturuldukça, silahlandırıldıkça ve yaptığı soykırımının hesabı sorulmadıkça yer yüzünün her yerinde küresel bir tehdit olarak varlığını devam ettireceğini belirten STK temsilcileri, İslam ülkelerinin; bir, iri ve diri olmaları gerektiğini vurguladılar.

Diyarbakır'da farklı alanlarda hizmet yürüten Diyarbakır Din Bir-Sen, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanlığı, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ve Özgür-Der Diyarbakır temsilcileri söz konusu şehid İsmail Heniyye'ye alçakça yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundular.

"Birlikte kuvvet doğduğu için İslam ülkeleri bir olmalıdır"

Şehid İsmail Heniyye'ye düzenlenen kalleşçe saldırıyı kınayan Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır Şube Başkanı Mevlüt Yıldız, "Din-Bir-Sen olarak çok üzgünüz. Bu, kalleşçe bir saldırıdır, kabul edebilecek bir şey değildir. Birlikte kuvvet doğduğu için bütün İslam ülkeleri; bir, iri ve diri olmaları gerekir. Böyle olunca bu siyonist katil israil dize gelecektir ve inşallah kahru perişan olacaktır. israil, Lübnan'a düzenlediği saldırıda muvaffak olamadılar ama önderimiz İsmail Heniyye'yi katlettiler. Şiddetle lanetliyoruz, kınıyoruz." diye belirtti.

İsmail Heniyye ve diğer aziz İslam şehitlerinin şehadetlerini tebrik eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, "Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Şehadetlerini Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna, mücahitlerin zaferine vesile kılsın. Her ne kadar ayeti kerimede belirtildiği gibi onlar Allah indinde diri olsalar da bu bizim açımızdan acı ve üzüntü verici bir olaydır." dedi.

"Artık zillet uykusundan uyanma vakti gelmiş, İslam ülkelerinin halkları sessiz kalmamalı!"

Filistin; Hazreti Ömer, Selahaddin-i Eyyubi ve Sultan Abdülhamit'ten sonra yetim kalmış bir toprak olduğunu dile getiren Fidan, "O günden beri oradaki mazlum Müslümanlar zalimlerin zulmü ve işkencesi altındadır. On binlercesi şehid olmuş. Buradan İslam ülkelerinin liderlerine ve halklarına seslenmek istiyoruz. Yaşanmış bunca zulme rağmen zillet sessizliğinden uyanmayacak, üzerinizden atmayacak mısınız? Daha önce bu topraklara sahip çıkan Selahaddin-i Eyyubi, Hazreti Ömer ve Sultan Abdülhamit gibi kükreyip oradaki mazlumların hamisi olmayacak mısınız? Artık zillet uykusundan uyanma vakti gelmiş. İslam ülkelerinin halkları sessiz kalmamalı, bulundukları ortamlarda yapabilecekleri her türlü çabayı sarf etmeli, meydanlara çıkmalı, yapılan zulümleri haykırmalı, bu zalimlerin mallarını boykot etmeli." şeklinde konuştu.

Fidan, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, yola çıktığımız ilk günden beri oradaki mazlum Müslümanlar için elimizden ne gelmişse yapmışız, yapmaya da devam edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Tüm Müslümanlardan gayretkeş ve azimli olmalarını, aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp Ümmet-i Muhammed'in meseleleri ile ilgilenmelerini, özellikle de İslam coğrafyasındaki bu katliamların önüne geçmelerini bekliyoruz. İslam ülkelerinin idarecileri için de 'korkunun ecele faydası yok' diyoruz. Korkarak ne ölümden geri kalabilecek ne de oradaki mazlumların arş-ı alayı titreten feryat ve figanların onlara ulaşmasından geri kalacak." ifadelerine yer verdi.

"israil'e karşı çok ciddi somut adımlar atılması lazım"

Sözlerine "Kanımız, canımız ve ailemiz Kudüs davasına feda olsun" diyerek başlayan Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, ülkesinin bekasını ve Müslümanların onuru için mücadele ederken, şehid İsmail Heniyye'yi rahmetle yad ederek şunları söyledi:

"Şehid İsmail Heniyye'nin bıraktığı mirasın izinde gitmeyi ve yeryüzünün en büyük terör örgütü olan israil'e karşı topyekûn bir araya gelmeyi bütün Müslümanlara nasip etisin. Hepimizin yürekleri yakan ve bize çok ağır gelen alçakça bir terör eylemiydi ve İsmail Heniyye şehadete kavuştu. israil arsız bir şekilde kürsülerde konuşturuldukça, silahlandırıldıkça ve yaptığı soykırımının hesabı sorulmadıkça yer yüzünün her yerinde küresel bir tehdit olarak varlığını devam ettirecek. Dolayısıyla israile karşı çok ciddi somut adımlar atılması lazım. Tahran'da katliama maruz kalan şehid İsmail Heniyye'nin şehadetini tebrik ediyor ve bu şehadetin Müslümanların uyanışına vesile olsun."

Şehid İsmail Heniyye'nin şehadeti bütün Müslümanlar için büyük bir kayıp olduğunu altını çizen İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Başkanı Muhammed Şakir, "siyonist çete tarafından yapılan bu suikastlar, hemen hemen birçok yerde tekrarlanmaktadır. Müslümanların bir şekilde uyanmasını, ayağa kalkmasını ve birlik olmasını zorunlu kılıyor. Aynı zamanda Müslüman halkların yöneticisi konumunda olanlara büyük bir mesaj vardır. Büyük kahraman İsmail Heniyye'nin şehid olması, Müslüman yöneticilere atılmış büyük bir tokattır ve kendilerine gelmeleri lazım. Bir an önce bir araya gelmeleri ve Müslümanların dertleriyle dertlenmeleri gerekiyor. Veyahut bu işe layık olmadıkları kabul ederek Müslümanların önünde çekilmeleri lazımdır." diye belirtti.

"İsmail Heniyye'nin şehid olması, Müslüman yöneticilere atılmış büyük bir tokattır"

Muhammed Şakir, "Şehid İsmail Heniyye'nin şehadeti, inşallah bütün Müslümanlar için büyük uyanış, Filistin davası için büyük silkiniş ve Gazze cephesine büyük bir enerji ve bereket olacaktır. Böyle büyük bir komutanın ve liderin kaybı Müslümanalar için değer kaybıdır. Fakat biz inanıyoruz ki İsmail Heniyye'lerimiz çoktur. Rabbim onun şehadetini kabul etsin, Müslümanlara enerji ve berekete vesile kılsın." ifadelerini kullandı.

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç ise, "Geçtiğimiz günlerde çocuklarını ve torunlarını şehadete uğurlamıştık, o da onların yanlarına gitti. Biz onların ölmediğine ve Allah katında rızıklandırıldığına inanıyoruz. Bu saatten sonra misliyle mukavemete bulunulmasını istiyoruz. siyonist çete israil; Müslümanların suskunluğundan, yılgınlığından ve boş vermişliğinden cesaret alıyor. İlk günlerde söylediğimiz gibi israil'in anlayacağı dil güçtür. İsmail Heniyye şehid olduğu için mutluyuz, şehadet bizim için mutluluk vesilesidir. Fakat pervasızca liderlerimizi, kardeşlerimizi, mücahitleri şehid etmesi, Müslümanların ağrına gider. Müslümanların da artık uyanması gerekiyor." şeklinde konuştu.

2c18054a-2ca6-4a8e-a5df-c6430c9c0328.jpeg

a70af1fb-93b7-4463-a3d5-aea72431ae1b.jpeg

08ea1ee3-7bed-425d-aa3d-4e7475486b95.jpeg

300c0678-fa84-4af3-8bb2-8753992d9ea9.jpeg

510472c5-39b0-4b80-867a-6c787a540d99.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.