Turizm ve seyahat acentaları Gaziantep’te bir araya geldi

Turizm ve seyahat acentaları Gaziantep’te bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent turizmini canlandırmak için başlatılan "Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı" projesini tanıtmak için turizm ve seyahat acentalarıyla bir araya geldi.

“Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Eskişehir, Kütahya ve Ankara’dan gelen turizm ve seyahat acentalarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Turizm ve seyahat acentalarından Gaziantep’in hedeflerine ulaşması için destek istedi.

Şahin, Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen yemekli toplantıda kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

Gaziantep’in tarihi hakkında turizm ve seyahat acentalarından gelen temsilcilere bilgiler veren Şahin, “Evliya Çelebi bütün dünyayı dolaşıyor, ‘Şehri Ayıntab-ı Cihan’ diyor. Dünyanın gözbebeği olan bu aksta bir İpekyolu aksı var. İpekyolu bütün tarih boyunca bütün medeniyetlerin en güçlü dönemini yaşamış. İpekyolu bir kalkınma yolu olmuş, bir kardeşlik yolu olmuş.” dedi.

Anadolu’nun büyük bir hazine olduğunu söyleyen Şahin, “İnsanlık tarihi kadar eski bu coğrafyada bütün medeniyetler, bugüne kadar gelen bütün dönemlerinde buradaki en büyük hazinemiz kültürel mirasımız. Dünyada yükselen bir değer üzerinde elimizdeki bu hazineyi, bu sandığın içindeki inciyi, pırlantayı, elması bütün dünyaya daha güçlü bir şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu konuda da en büyük gücümüz yetişmiş insan gücü.” ifadelerini kullandı.

Turizm ve seyahat acentalarından Gaziantep’in hedeflerine ulaşması noktasında destek isteyen Şahin, dünyada artık şehirlerin birbiriyle yarıştığını belirterek, şehir yarışında güçlü ve zayıf oldukları alanları uzmanlar tarafıdan araştırdıklarını aktardı.

Şahin, “İki temel meselenin bizim için bu rekabette fark yaratacağını ve dönemin sonunda bizi farklı bir noktaya getireceğini söylediler. Birincisi arkeoloji, ikincisi gastronomi. Bu iki mesele üzerinde de 3 yıldan beri çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” diye konuştu.

Gastronomide gelinen noktayı da anlatan Şahin, Gaziantep mutfağının gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesi için yapılan çalışmalar ve yaşanılan zorluklardan bahsetti.

500 çeşit sulu yemeği bulunan Gaziantep mutfağının zenginliklerine dikkati çeken Şahin, gastronomi turizminin dünyada yükselen bir değer olduğunu belirterek, gastronomide iddialı olduklarını ve kentin mutfağını tanıtacak mekânları çoğaltmaya çalıştıklarını aktardı.

Gaziantep’in arkeolojisinden de bahseden Şahin, müzeler şehri olduklarını ve Gaziantep Savunması ile Kahramanlık Panoraması Müzesinin yapıldığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Sektörün rahatlaması lazım. Dönemsel çok büyük sıkıntılar yaşadık. Yaşadığımız son bölgesel Suriye meselesi 450 bin mülteci, bu kadar yüksek bir fedakarlık, bizler kendimizi tanımlarken iyi insanların ve vicdanlı insanların şehri olarak tanıtıyoruz. 450 bin mülteciye bağrını açmış ve analık yapmış bir şehir. Bir taraftan da buraya gelmeden önce oluşturulan negatif bir algı var. Bu şehir, bu ülke ve bu bölge bunu hak etmiyor. Bu algının kime ne faydası var, kime ne zararı var. Ülkeme, sektöre, şehrime ve benim insanıma faydası yok. O zaman benim buradan silkinmem ve başka bir şeyleri söylememem gerekiyor. O başka bir şeyi nasıl söyleyeceğiz? Onu birlikte söyleyeceğiz.”

Öte yandan turizm ve seyahat acentalarından gelen temsilciler kentin tarihi, kültür ve turizm yerlerini gezdi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.