​Üniversite tercihi öncesi öğrencilere önemli tavsiyeler

​Üniversite tercihi öncesi öğrencilere önemli tavsiyeler

​Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na giren ve başarılı olan öğrencileri tercih heyecanı sararken, uzamanlar da adaylara önemli tavsiyelerde bulundu.

30 Haziran 2018'de Türkiye geneli yaklaşık 2 milyon öğrencinin ter döktüğü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YKS)  ardından şimdi de öğrenci ve velileri tercih heyecanı sardı. Bu konuda önemli uyarılarda bulunan uzman eğitimciler, tercih yapılırken kesinlikle aceleci olunmaması gerektiğine dikkat çektiler.

Öğrencilerin yanlış bir tercih yaptıkları takdirde bir 2 yıl zorunda kalacaklarını hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe Temsilcisi Uzman Eğitimci Tarık Yılmaz, öğrencilerin tercih için açılacak danışmanlık bürolarından gerekli yardımı almaları tavsiyesinde bulundu.

"Tercih’ten önce ön hazırlık yapsınlar"

YKS'nin açıklandığını hatırlatan Yılmaz, öğrencilerin başarılı bir tercih dönemi geçirmeleri dilediğinde bulunarak, şöyle konuştu:

"Bu sene Kızıltepe’de sadece 12’nci sınıfta 2 bin 700 öğrencimiz YKS'ye girdi. Bunu geriye doğru 4-5 yıl hesaplarsak 10 bin den fazla öğrenci sadece Kızıltepe ilçemizde üniversite sınavlarına katılmış bulunuyor. Bunların içinden en az yüzde 50’si tercih yapacak. Öğrencilerimiz nasıl bir hayat ve nasıl bir üniversite istiyorlarsa temel hedeflerine bunu koysunlar ve bununla ilgili kendi istedikleri doğrultusunda bir tercih yapmaya gayret göstersinler. Türkiye’nin Ekonomik şartlarını da göz önünde bulundurarak okumak istedikleri üniversite ve bölümlerle ilgili okul bilgilerini toplasınlar ve bu konuda bir ön hazırlık yapsınlar." dedi.

"Öğrenciler tercih danışmalığı bürolarından gerekli yardımı alsınlar"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde birçok noktada ve 20 lisede tercih danışmanlığı bürolarının açılacağı bilgisini veren Yılmaz, "Öğrencilerimiz, rehber öğretmenlerimiz eşliğinde gereken bilgiyi buralardan alsınlar. Buna ek olarak anne babalarını da katsınlar. Beraberce otursunlar ve Türkiye’de kaçıncı sırada olduklarına da baksınlar yapılan sınav neticesinde kaçıncı sıradadırlar ve girmek istedikleri üniversite ve bölüm kaçıncı sıradan öğrenci almaktadırlar buna da dikkat etsinler. Bu konuda da öğrencilerimiz ailelerinden rehberlik servislerimizden ve tercih danışmanlığı bürolarımızdan gerekli yardımı alsınlar. Birinci öncelikleri kendileri yapmak istedikleri mesleğe, gitmek istedikleri üniversiteye odaklansınlar ve yaptıkları tercih neticesinde sonradan pişman olmasınlar." diye uyarıda bulundu.

"Üniversite ve bölüm tercihi önemli bir konudur"

Bu sene tercih yapacak öğrencilerin 12 yıl okul okuduklarını ve ailelerinin onları okutabilmek için belli bir emek harcadığına dikkat çeken Yılmaz, "Öğrencilerimiz şu anda hayatın dönüm noktasındadırlar. Eğer istedikleri üniversiteyi bölümü kazansalar hem kendileri hem ailelerinin geleceği ayrıca ülke ekonomisine ve insanlığı bir katkıda bulunmak için güzel bir gelecek onları beklemektedir. Bunun için üniversite ve bölüm tercihi önemli bir konudur, uzmanlık gereken bir bilgidir. Kendilerini hazırlasınlar ve mutlaka anne babaları ve tercih danışmanlığı yapan öğretmelerle bir araya gelip kendi gelecekleri ile ilgili önemli bir karar alacakları için bu konuda dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. 12 yıllık bir eğitimin dönüm noktası olduğu için yanlış bir tercih yapmamaları gerekir. İstemedikleri bir bölüme gittikleri zaman bir ve ya 2 yıl daha beklemek zorunda kalacaklar. Bunun için öğrencilerimiz öncelikle kendi hedeflerini koysunlar, girmek istedikleri üniversiteyi ve bölümü tanısınlar, bununla birlikte gelecekte okudukları bölümle ilgili nasıl bir iş hayatı onları beklemektedir bunları da ard arda koyup tercih yapsınlar. İnşallah bütün öğrencilerimiz başarılı bir tercih dönemi geçirirler ve istedikleri bölüme yerleşirler. Hepsine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.