Harran Üniversitesi, Ziraat fakültesi öğrencilerine arazi verecek
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, daha kaliteli ziraat mühendisleri yetiştirmek amacıyla yeni bir uygulama başlatarak, kayıt esnasında öğrencilerle arazi kiralama sözleşmesi yapacak.
Şanlıurfa Tarım Paydaşları dördüncü aylık toplantısı, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ve Şanlıurfa Bölge Birliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilen toplantıya, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Tarım il müdürlüğü yöneticileri, Ziraat Mühendisleri Odası, TMO Bölge Müdürlüğü, yetiştirici birlikleri, Tarım Kredi Kooperatifleri birlik yöneticileri ve çiftçi temsilcileri katıldı.
Toplantıya katılan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, ziraat mühendisliğini daha cazip hale getirmek, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, bilgili, hevesli, gayretli, azimli ve kendi işini kuracak kadar özgüven ve cesarete sahip ziraat mühendisleri yetiştirmek için yeni bir uygulamayı başlatacaklarını dile getirdi.
Dekan Gündoğan, bu yeni uygulama ile 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren ziraat fakültesini kazanan öğrencilerle kayıt esnasında arazi kiralama sözleşmesi yapılarak, her bir öğrenciye bir dönüm arazi kiralayacaklarını ifade etti.
Böylece öğrencilerin birinci yıldan itibaren kiraladıkları arazilerde tarımsal faaliyette bulunabileceklerini ve ürettikleri ürünleri satarak para kazanabileceklerini belirten Gündoğan, “Hatta öğrenciler bu ürünlerine tarım sigortası yaptırabilecek ve başta genç çiftçi projesi olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çeşitli kredi ve desteklerine başvurma imkânına kavuşacaklar.” dedi.
Gündoğan, “Bu uygulamayla öğrenciler teorik bilgilerin yanı sıra pratik olarak öğrendiklerini, fiili olarak uygulayarak üretim yapacaklar ve okula devam ederken gelir elde edeceklerdir. Diğer yandan kooperatifçilik, tarım sigortacılığı gibi konularda beceri kazanacaklar.” diye konuştu.
Ayrıca bu yıldan itibaren öğrencilerin bir yarıyıl işbaşı eğitimi yapacaklarını belirten Gündoğan, öğrencilerin 4-6 ay süreyle ücretli ve sigortalı olarak çalışacaklarını böylece iş ve işyeri tecrübesi kazanacaklarını da açıkladı. Bu yeni uygulamalarla ziraat fakültesinin daha cazip hale geleceğini ve bu yüzden bu sene tercih yapacak öğrencilerin, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesini tercih etmelerini tavsiye ettiğini söyledi.
Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mehmet Aksoy da arazi kiralama sözleşmesine sahip öğrencilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olma ve kredilerden yararlanmalarının mümkün olacağını ilave etti.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.